LA FORMULA 1 I L’ESCALFAMENT GLOBAL

La Formula 1 ha fet un càlcul de la seva contribució a l’escalfament global i que es pot consultar en anglès a la seva web oficial. https://corp.formula1.com/wp-content/uploads/2019/11/Environmental-sustainability-Corp-website-vFINAL.pdf

Si tenim en compte que una temporada de Fórmula 1 inclou unes 23 carreres en 4 continents diferents, s’estima que el campionat emet un total de 256.000 tones de CO₂.

Cal remarcar que el CO2 és un gas que no pesa gairebé res  i aquí es parla de tones. Fan falta milions de m3 per a arribar a pesar una tona. No cal dir doncs que és inimaginable l’enorme quantitat d’aquest gas que passa a l’atmosfera i això en una sola temporada.

El que és curiós d’aquest estudi és que no són els cotxes de carreres els que generen tota aquesta contaminació sinó tot el contrari. Si comencem analitzant tot el material que es necessita en cada gran premi i la logística de transportar els equips, ja sigui per terra, mar o aire, suposa un total del 45% de les emissions. O cosa que és el mateix, unes 115.200 tones de CO₂.

D’altra banda cal tenir en compte els viatges dels pilots i el personal que els acompanya, el trasllat al circuit en helicòpter, així com l’allotjament de tots els empleats, patrocinadors i socis, que es calcula en el 27% del total d’emissions, unes 69.000 tones de COa l’any.

Finalment els tubs d’escapament dels cotxes són els responsables de només 0,7% de les emissions, o sigui unes 1.792 tones de CO₂

Però no cal preocupar-se, la Formula 1 ja ha pres mesures par pal·liar aquesta contaminació.

Al  2025, tots els esdeveniments de la F1 pretenen ser sostenibles (??), i per a això se centraran en eliminar els plàstics d’un sol ús i garantir el reciclatge o compostatge de tots els residus.

I això no és tot,  la Fórmula 1 continua esforçant-se a reduir la seva petjada de carboni amb el seu ambiciós pla per a aconseguir zero emissions netes de carboni el 2030. Aquest pla inclou des de les operacions logístiques fins a l’activitat en pista passant pels viatges de tot l’equip.

Pretenen encara que ens creiem aquesta presa de pèl? Però qui sap, potser transportaran els cotxes en carros de bous i els pilots aniran al circuit en patinet en lloc d’anar-hi en helicòpter. Ja en parlarem el 2030 que només falten 6 anys.

Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.